Gertie Restaurant

more
All-Day Restaurant, Bar, Café
Williamsburg, Brooklyn, NY, 2019

Gertie is a glass- and copper-clad restaurant that has been inserted into the ground floor of an existing Williamsburg building. The glass façade opens up to the immediate neighborhood, while its copper façade serves as a beacon for traffic on the nearby expressway. Within the restaurant, there is a community of complimentary spaces: the café is defined by bright accents, the dining room features a vaulted plywood ceiling, and the bar, which is elevated above the rest of the spaces, is characterized by its more intimate scale.

Recipient of Eater’s 2019 Design of the Year Award and selected as one of Thrillist’s Best New Restaurants of 2019
Featured in
Dezeen, Eater, Gothamist, and Casa Vogue

Collaborators — Otherness Studio, Archival Studies, Alan Schwartz, KCE Engineering, Noble Signs, blueberry builders, Patoma
Photography — Andrew Fu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
View through the wood-clad dining area into the tiled open kitchen.
The floor plan shows how the restaurant opens up to the surrounding neighborhood.
Copper detailing warms the space throughout.
The vaulted ceiling of the dining area is at once elegant and playful.
There is a “living room” off the bar where patrons can wait for their tables.
Large operable windows suggest a standard stud wall.
Large operable windows suggest a standard stud wall.
Large operable windows suggest a standard stud wall.
Large operable windows suggest a standard stud wall.
Large operable windows suggest a standard stud wall.
Large operable windows suggest a standard stud wall.
Large operable windows suggest a standard stud wall.
Large operable windows suggest a standard stud wall.